EU Cég- és ágazati portál

Jegyezze be cégét, vállalkozását...

openEU - Wirtschaftsportal Open UE Portal Economic openEU Austria


openEU Gazdasági Portál

eu-kulkereskedelem gazdasagi-portal

A külföldi piacok meghódítása különösen a kis- és közepes vállalkozások számára (KKV) gyakran túl drágának vagy túl kockázatosnak tűnik.

Gyakran hiányzik a:

 • a megfelelő primer és szekunder know-how
 • piacspecifikus információk (softfacts és hardfacts)
 • megbízható partnerek, akik képesek a kompetenchiány feltölteni (jog, nyelv, tapasztalat, kulturális különbségek stb.)

Tervezi  egy új, külföldi piacon a termékének bevezetését vagy a cége internetes jelenlétének létrehozását? Szeretne dolgozni munkavállalóként egy másik országban?  Esetleg  franchise partnereket keres más országokban? Vevőkkel vagy szállítókkal  szeretne tárgyalni, hogy megkeresse  a módját, hogy az adózási vagy árfolyamkülönbségek  az Ön vállalata részére eredményesen tudja kihasználni? Külföldi partnerektől kintlévőségeket kell behajtani vagy  külfölni reklamációs folyamatokat eredményesen szeretne befejezni? Akkor az Ön  partnere az:                          !!

Ezt a hiányt szeretné pótolni az openEU, tapasztalt szenior szaktanácsadók, együttműködő minisztériumok, gazdasági és exportszövetségek, EU pályázati szervek és állami gazdaságfejlesztést ösztönző intézmények tudását összegyűjtve, s így biztosítva az Ön piaci megjelenését a Németország – Ausztria – MagyarországRománia tengelyen.

Az Ön első kérdése tehát, melyet szakértőinknek, fel fog tenni, mint potenciális ügyfél, így hangozna:

 • Hogyan tudnám vállalati teljesítményemet jövedelmezően és sikeresen a célpiacra áthelyezni?
 • Hogyan lehet sikeres más országokban és hogyan lehet jogi különbözeteket vagy bér különbözetek más európai országban felhasználni az saját előnyemre?
 • Hogyan lehet egy egyszer jó indult de kompetencia hiány miatt elakadt üzleti folyamatot sikeresen befejezni más országokban?

Kapcsolattartó partnereit megismerheti ezen a portálon – használjon ki ezt az egyedi lehetőséget és vegye fel a kapcsolatot velünk!

Az itt elérhető hivatalos szervezetek által adott válaszok mellett az openEU iniciátor tanács, amely minden egyes együttmüködő partnerét személyesen ismeri, számos kérdést fog felvetni, amelyeket Ön is feltehetne saját magának. Minden KKV-nél azonban prioritást élvez a következő kérdés: egyedül próbáljak meg fellépni az új piacon vagy gondolkozzam inkább vegyes vállalatban (joint venture)? Esetleg klaszterben? E kérdések megválaszolásában is természetesen az Önök rendelkezésére áll az adott ország CEO – az Iniciátor tanácsban.

 

Kis- és középvállalkozásoknak egy kulcskérdése van minden külföldi üzleti folyamattal kapcsolatban:

 

Milyen kockázatos egy egyedüli, részben kompetenciahiányos akció külföldön? Milyen magas annak kockázata annak, hogy büntetést kell fizetni és az első akció csődbe vezeti a céget?

Talán érdemes végiggondolni, hogy hogyan jelenik meg egy nagyvállalat a külföldi piacon: rengeteg ügyvéddel, tanácsadóval és fordítóval kezdenek meg egy külföldi üzletet. Nagyok a költségek, de a sikerük bizonyítja, hogy jók ezek a folyamatok. KKV-k általában nem rendelkeznek ekkora pénzügyi erővel, de az openEU a szakértelmet és a kompetenciát biztosíthatja Önöknek!

„Mi magyarok mentalitásunknál fogva nem szívesen közösködünk más cégekkel – ez bizalmi kérdés.” –adta meg a választ az openEU képviselőinek a magyar külkereskedelmi attaséja. Érthető, hogy „szeretnénk megőrizni függetlenségünket”, de a tapasztalat azt mutatja, hogy nyugati piacokon csak a tökéletesen előkészített kezdés vezet sikerhez! És ez az openEU képes – akár egy KKV-nak – átadni az elinduláshoz elegendő tudást!

Az EU és a “nemzetközi üzleti világ” számos új lehetőséget és új kihívásokat kínál Önnek:

 • Expanzió külföldre, azaz felvásárolhatja az esetleg tönkrement külföldi vállalatokat.
 • Vertikális bővítés oly módon, hogy beszállítókkal vagy vevőkkel partneri kapcsolatot épít ki.
 • Adózási különbségeket kihasználni úgy, hogy bizonyos tevékenységeket áthelyez külföldre .
 • Külföldi munkatárs – akár csak internetes munkához – felvétele azzal az előnnyel, hogy azzal kompetenciát lehet növelni és akár béreket is lehet optimalizálni.
 • Fordítási költség csökkenése külföldi fordítók alkalmazása által és üzleti tárgyalásokat sikeresebbé tenni azáltal, hogy külföldi anyanyelvi tolmácsokat von be a tárgyalási folyamatba.
 • Saját weboldal alkalmazása külföldön – SEO optimalizált, amivel az Ön cége ugyanolyan jó lesz pozícionálva a Google-ban mint a legjobb helyi cégek.
 • Stratégiai marketing a külföldi vállalatánál, hogy a munkatársai nemzetközi szinten is megértsék a vállalat fő céljait.
 • „Márkafelépítés” külföldön, a külföldi fagyasztói kultúra figyelembevételével.

 

Keressen meg minket és gazdasági szakembereinket, mielőtt sikertelenek lesznek a külföldi piacra jutással kapcsolatos tervei!

 

Az openEU előnyei:

 • Gyors reagálás és gyors döntések
 • Az Ön céljaira a sajátunkként tekintünk
 • Korrekt fizetési feltételek
 • Komplex kompetencia. Minden – a projektbe bevont – szakember megfelel a szigorú titoktartási és megbízhatósági feltételeinknek, amit már hiába keres sok szervezetnél!

 


Éves Archívum